Single Blog Title

This is a single blog caption
8
nov

PERSBERICHT: RAI Amsterdam arena voor Drone Racing World Series

Wereldtop eind november present bij showevent Amsterdam Drone Week

Amsterdam, 8 november 2018De Amsterdam Drone Week is niet alleen het podium waar op het hoogste niveau over veiligheid en technologie wordt gepraat, het vormt ook het toneel van internationale drone-races. Piloten uit de hele wereld gaan van 27 tot en met 29 november de strijd met elkaar aan. Daarbij moeten ze met een speciale video-bril op en een joystick in de hand hun onbemande luchtvaartuigen in hoog tempo over een parcours en door obstakels van aluminium sturen. 

Erick Carratala uit Spanje

Onder de deelnemers aan de zogeheten Drone Racing World Series bevinden zich twee tieners die zich kunnen meten met de beste drone racers op aarde: de 11-jarige Erick Carratala uit Spanje en de 14-jarige Zuid-Koreaan Min Chan Kim. Ter vergelijking: de gemiddelde droneracer is boven de veertig jaar. Opvallende dronepiloten zijn ook Lexie Janson en Nadeshda Boysen uit Duitsland: vrouwen van 25 en 27 jaar oud die zich staande houden in een mannenwereld. Het voorlopige deelnemersveld bestaat verder uit Karan Gharbharan en Thierry Ligeon uit Nederland, Ivan Merino en Nacho Feced uit Spanje en als speciale gast Rafael Paiva uit Brazilië.

Spektakel

De races worden georganiseerd door het Nederlandse bedrijf FormulaFPV, vinden drie tot vier keer per dag plaats en duren een half uur. Het zijn spectaculaire shows waarbij wordt geracet in een speciaal geprepareerde drone kooi en het publiek het spektakel vanaf tribunes kan bekijken. “Tijdens elke demonstratie worden vier bezoekers uit het publiek gehaald die een extra experience krijgen. Ze krijgen een video-bril op, worden voor de piloot neergezet en zien hetzelfde als hij gedurende de race”, legt CEO Lars Sang Mo Boom uit. “Het ontbreekt er alleen nog aan dat ze zelf de drone kunnen besturen.” Presentator is de gerenommeerde Engelse sportcommentator Regan Tetlow.

Race drone en controller

Boom wil met de races het nieuwe sportconcept onder de aandacht brengen. “Het is ons doel om alle beleidsbepalers die deelnemen aan de Amsterdam Drone Week ook kennis te laten maken met drone-racing. Ik vind het belangrijk dat zij beseffen dat er niet alleen praktische toepassingen bestaan zoals inspectie en bezorging met drones, maar dat dronesport en daarmee de Drone Racing World Series ook onderdeel zijn van de dronebranche.”

World Series kampioen

De races vormen een opmaat naar de Drone Racing World Series volgend jaar. Dan is de demonstratiefase voorbij en wordt in drie wedstrijden – in Amsterdam, Londen en Hamburg – uitgevochten welk land zich World Series kampioen mag noemen. Elk landenteam bestaat uit twee piloten.

FormulaFPV is niet alleen organisator van de races. Deze partner van de Amsterdam Drone Week neemt ook inhoudelijk aan het programma deel met een paneldiscussie en een presentatie over deze snel populair wordende sport. Belangstellenden kunnen de Amsterdam Drone Week gratis bezoeken door zich te registreren op https://www.amsterdamdroneweek.com.

Over FormulaFPV

Het in Amsterdam gevestigde FormulaFPV (een merk van DroneTech B.V.) heeft de afgelopen 5 jaar al meer dan 25 internationale Drone Racing events georganiseerd, in onder meer de Johan Cruijff Arena in Amsterdam, IFEMA in Madrid en Arena Corinthians in Sao Paulo. Volgend jaar zal het eerste seizoen van de door FormulaFPV ontwikkelde Drone Racing World Series, een team competitie met deelnemers uit de hele wereld, van start gaan. Tot en met december van dit jaar hebben bedrijven nog de mogelijkheid om in te schrijven als sponsor via info@formula-fpv.com. Broadcasters kunnen via datzelfde e-mail adres hun interesse tonen om de Drone Racing World Series uit te zenden.

Over de Amsterdam Drone Week

Tijdens de Amsterdam Drone Week bespreken experts uit de hele wereld de mogelijkheden en uitdagingen van drones. Vertegenwoordigers van overheden, fabrikanten en gebruikers ontmoeten elkaar van 27 tot en met 29 november in de RAI in Amsterdam om informatie te delen over de laatste ontwikkelingen en toepassingen op het gebied van technologie, veiligheid, duurzaamheid, mobiliteit en regulering van drones en om samen oplossingen te bedenken voor de uitdagingen die het gebruik van deze onbemande vliegtoestellen met zich meebrengt.

Logo 1 // Logo 2 // Logo 3 //

Volg FormulaFPV

YouTube // Facebook // Instagram // Twitter

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.