Persbericht

18
mrt

Primeur: drone-race in de nieuwe bibliotheek

Op woensdag 30 maart tussen 20.00 en 22.00 uur vindt er in bibliotheek Stad een heuse drone-race plaats. Een primeur in bibliotheekland! Geïnteresseerden kunnen van dichtbij een drone-race beleven; de race is split-screen te volgen op het scherm in de nieuwe zaal, maar ook te bekijken vanaf de tweede verdieping in de bibliotheek zelf. Het evenement start om 20.00 uur in het nieuwscafé met een hapje en een drankje, en is gratis toegankelijk via een aanmelding op de Facebook- of twitterpagina van de nieuwe bibliotheek, maar, vol = vol.

Hot en happening

Dat drones en vooral drone-races, hot en happening zijn, blijkt wel uit de aandacht die er afgelopen weekend was voor de World Drone Prix in Dubai. Het Nederlandse team eindigde daar op de vierde plek en de vijftienjarige Luke Bannister uit Groot-Brittannië won dit wereldkampioenschap.

In de nieuwe bibliotheek strijden vier speciale race-drones om een eerste plek. Ze vliegen een parcours dat dwars door de bibliotheek heen gaat, over de kasten heen. Het evenement vindt plaats in samenwerking met FormulaFPV, dat gespecialiseerd is in drone-races, ze in binnen- en buitenland organiseert en de sport op een hoger niveau wil krijgen.

Beleving

Met deze drone-race wil de nieuwe bibliotheek laten zien dat zij meer is dan boeken alleen; technologische ontwikkelingen zijn dusdanig belangrijk dat de bibliotheek dit graag aan haar publiek wil laten zien. Daarnaast staat april in het teken van sport en de drone-race is de aftrap van een maand waarin er in de bibliotheek van alles te beleven valt op het gebied van sport en spel.

Aanmelden?

Nieuw is ook de manier waarop mensen zich kunnen aanmelden voor dit evenement. Via de agenda op de website van de nieuwe bibliotheek kunnen geïnteresseerden een bericht achterlaten op de Facebook– of Twitterpagina van de nieuwe bibliotheek. Daarmee melden ze zich automatisch aan.

PERSBERICHT Primeur drone-race in de nieuwe bibliotheek

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.