Indoor FPV racen met drones in de Jaarbeurs

10
jul

Indoor FPV racen met drones in de Jaarbeurs

Dat de populariteit van drones in Nederland stijgt blijkt wel uit de grote aantallen die er dagelijks verkocht worden en de vele groepen die online te vinden zijn. Er wordt steeds meer mee gevlogen én over gepraat. De voornaamste toepassingen zijn vliegen en video. Onderbelicht, maar in het buitenland enorm populair, zijn races. Ook wel FPV Racing genoemd.

FPV racing populair maken in Nederland

FormulaFPV wil FPV racers over de hele wereld met elkaar verbinden en mogelijkheden om op een meer professionals manier met hun sport bezig te zijn. FormulaFPV zal dit doen door compleet verzorgde race events te organiseren en aan te bieden aan derden compleet met sponsors, materiaal en expertise. Wij zien een fantastische toekomst voor deze sport tegemoet. De races en broadcasts zijn namelijk spectaculair en de gebruikte hardware maakt het futuristisch. Mannen en vrouwen met brillen met antennes op en een kast met tientallen knopjes in hun handen en overal rond zoemende drones, dat is FPV racing.

In April 2016 organiseren wij het Open Nederlands Kampioenschap FPV Racing in, en samen met, de Jaarbeurs in Utrecht. Voorafgaand aan dit voor Nederland unieke event organiseren met de Jaarbeurs een aantal vliegdagen. We nodigen racers via bijvoorbeeld fpv-racing.nl uit die naar hartelust door de hallen kunnen vliegen. Hierdoor leren we waar we rekening mee moeten houden en hoe we het parcours moeten inrichten.

De eerste vliegdag was 18 juni. Dankzij Freakert, Ronnie, Hagi-one, Wired, PufPuf en NetFlash (van fpv-racing.nl) hebben we een te gekke ochtend gehad en veel informatie verkregen.

De volgende staat gepland voor 23 augustus. Dat belooft veel spectaculaire beelden, zoals deze:

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.